Ellen Meuwese

emeuwese Als meisje hield Meuwese al van kunst. De schilderijen in de musea die ze met haar vader bezocht prikkelden haar fantasie. “Bij ieder schilderij verzon ik mijn eigen verhaal. In die musea heerste een rust, een sfeer waar ik niet bij kon”, aldus Meuwese. Toch koos ze niet direct voor een creatieve opleiding in de kunst.

Als oudste dochter uit een welgestelde familie doorliep ze zonder problemen het gymnasium. Voor tekenen had ze naast alle Griekse mythologieën en Romeinse veldslagen nauwelijks tijd. Ze ging naar de universiteit om kunstgeschiedenis te studeren. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan: na een jaar koos ze voor de kunstacademie. Daar zat ze dan tussen de hippies in haar veel te nette broek. “Op de academie leerde ik een vak, waar ik mijn beroep van wilde maken. Ik studeerde veel en werkte hard.” Meuweses doorzettingsvermogen kende geen grenzen. Terwijl andere studenten staakten, zat zij als enige in de les.

Ze wilde tekenen en dat is ze haar hele leven blijven doen. Ze trouwde en kreeg vier kinderen. De zorg voor haar gezin eiste veel tijd, maar vormde direct een inspiratiebron. Haar kinderen en de beesten op de kinderboerderij bleken de beste modellen. Ze exposeerde regelmatig. Maar gedwongen door het lot volgde haar grote doorbraak pas later.

Werk


Website: http://www.ellenmeuwese.nl/

 

Adverteren?

Wilt u adverteren op intubbergen.nl? Dat kan! Neem contact op met ons op voor de advertentie tarieven!
Klik hier.

Download de route

Wilt u een route beschrijving? Of liever een GPS track?
Klik hier.