Glasrijk Tubbergen: de match

glasrijk-tubbergen-foto

Nederland - België: de match. Zo luidt het thema van de 17e editie van Glasrijk Tubbergen. Op verschillende binnen- en buitenlocaties, verspreid over Tubbergen, tonen kunstenaars beeldende kunstobjecten, installaties, design en glas-in-lood.

Van woensdag 2 tot en met zondag 6 oktober 2013 staat Tubbergen weer in het teken van glas.

Thema Glasrijk 2013: Zijn er duidelijke verschillen of helemaal geen verschillen of komen de verschillen tussen glaskunst van Belgische en in Nederland wonende glaskunstenaars slechts tot uiting in subtiele details?

Met deze vragen in het achterhoofd wordt tijdens Glasrijk Tubbergen dit jaar een tentoonstelling neergezet waarin Belgisch glas wordt geconfronteerd met Nederlands glas. "Een begrijpelijk en helder thema" aldus curator Piet Augustijn waarbij er geen battle zal plaatsvinden maar een vriendschappelijke wedstrijd tussen de twee buurlanden.

Glaskunstenaars Als curator van Glasrijk heeft Piet Augustijn een bepalende stem bij de keuze van de glaskunstenaars. Er gaan ongeveer veertig kunstenaars deelnemen waarbij er setjes gemaakt worden van een Belgische met een Nederlandse glaskunstenaar, die samen op één locatie hun glaskunst tonen.

In de expositie-ruimte van Bibliotheek Tubbergen is werk te bewonderen van Hanneke Barendregt, Sandra De Clerck en Danny De Mol.

Meer informatie op www.glasrijk.nl

Adverteren?

Wilt u adverteren op intubbergen.nl? Dat kan! Neem contact op met ons op voor de advertentie tarieven!
Klik hier.