Atelierroute 21 en 22 april

kunst-kijken-001

Door Jantien Bussink
Kunst kijken bij een ander. Belangstellenden kunnen kijkje nemen bij kunstenaars 
'Tubbergse ateliers in de spotlights' 
Het concept is simpel: kunstenaars in Tubbergen zetten gedurende twee dagen de deuren van hun atelier open voor het publiek. Belangstellenden kunnen in 24 ateliers terecht voor een kijkje achter de schermen of een kennismaking met de kunstenaar.

kunst-kijken-005TUBBERGEN Er moet meer aandacht komen voor kunst en in het bijzonder voor de kunstenaars die in de gemeente Tubbergen wonen.
Met die doelstelling zijn kunstenaressen Ellen Kleine Schaars (glasfusing), Ine Lansink (olieverfschilderijen) en Ria de Munnik (abstracte schilderijen) begonnen met hun project: het uitzetten van een atelierroute in de gemeente Tubbergen.
Het concept is simpel: de deelnemende kunstenaars uit de gemeente Tubbergen zetten gedurende een weekeinde de deuren van hun atelier open voor publiek. Bezoekers ontmoeten de kunstenaar, kunnen kunstwerken bekijken en maken kennis met disciplines waar zij wellicht nog geen weet van hadden. De VVV heeft er een auto- en fietsroute aan verbonden. Deze routes gaan langs alle deelnemende ateliers.

„Ik liep al langer rond met het idee om een kunstroute uit te geven", vertelt Ine Lansink enthousiast. „Toen ik de VVV hierover benaderde, hoorde ik dat ook Ellen met dit soort plannen rondliep."
Samen met Ria de Munnik, kunstenares en vrijwilliger bij de VVV, werd het idee verder uitgewerkt. In het weekeinde van 21 en 22 april wordt de kunstroute 'Kunst kijken bij een ander' gehouden. „We hebben heel verschillende kunstenaars bereid gevonden om mee te werken", vertelt Lansink. „Het zijn kunstenaars die al jaren professioneel bezig zijn, maar ook mensen die hobbymatig een atelier hebben. Die afwisseling vinden wij juist leuk. De deelnemende kunstenaars vormen samen een gemêleerd gezelschap. Siersmeden, kunstschilders, diverse disciplines komen aan bod. In Tubbergen heb je best veel ateliers, veel mensen weten dat niet eens."

kunst-kijken-002

De drie initiatiefnemers openen op deze twee dagen zelf ook de deuren voor het publiek. „Ik vind het hartstikke leuk om aan anderen te laten zien hoe ik werk in mijn atelier", zegt Ellen Kleine Schaars. „En de combinatie van deze kunstroute met de natuur van Tubbergen, door het uitzetten van een fietstocht, vind ik sterk."
Dat de atelierroute een succes wordt, daar zijn de dames van overtuigd. „We hopen op een breed publiek. Daarom houden we het laagdrempelig. De atelierroute is zowel voor volwassenen als voor kinderen leuk. En alhoewel we nu nog de laatste hand moeten leggen aan de route van dit jaar, zitten we ook al na te denken over volgend jaar", zegt Ria. „We willen hier een jaarlijks evenement van maken en telkens een beetje uitbreiden." We zitten nu al na te denken over de route van volgend jaar", zegt Ria de Munnik.

kunst-kijken-003

'Kunst kijken bij een ander' wordt gehouden op 21 en 22 april, op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. De route is voor 2 euro verkrijgbaar bij de VVV Tubbergen en bij Ine Lansink, Engbersstraat 6 in Vasse. Bij de route zit een lijst met adressen en beschrijvingen van deelnemende kunstenaars. Er kunnen fietsen gehuurd worden bij Fietscity Buyvoets, Grotestraat 50 in Tubbergen (alléén op zaterdag en niet te reserveren) en bij Westerhof Tweewielers, Hooidijk 8, Vasse (zaterdag en zondag en reserveren kan via tel. 0541-680575).

kunst-kijken-004

Adverteren?

Wilt u adverteren op intubbergen.nl? Dat kan! Neem contact op met ons op voor de advertentie tarieven!
Klik hier.