Historische Motorraces

motorraces-tubbergen-001Oude tijden voor motorliefhebbers herleven in Tubbergen op 27 en 28 mei 2012.
Op 2e Pinksterdag vinden op de Filartring weer de traditionele Pinksterraces voor historische moteren plaats.

Het tweede lustrum van de Historische Motorrace Tubbergen wordt luister bijgezet met een grote show van racemotoren, een demonstratierit met historische motoren op het oude circuit en de onthulling van een monument ter herinnering aan de mensen die dodelijk verongelukten tijdens de legendarische motorraces in Tubbergen in vroeger jaren. Tevens wordt op deze dag een boek gepresenteerd, waarin in woord en beeld de bewogen historie van de wegraces in Tubbergen van 1946 tot 1984 is opgetekend.

motorraces-tubbergen-002

Op zondag 27 mei kunnen de motorliefhebbers overdag hun hart ophalen in de hal van Jos Engbers Motoren voor een grote show met racemotoren. Rond 17.00 uur wordt een demonstratierit gehouden met historische motoren op het oude stratencircuit van Tubbergen. Aansluitend zal wethouder Tom Vleerbos een monument onthullen met daarop de namen van de vijf mensen (drie coureurs en twee toeschouwers) die tijdens de roemruchte wegraces van Tubbergen om het leven kwamen. Daarbij zal onder anderen Gonnie Commu, weduwe van de Hilversumse coureur Leo Commu, die in het 'rampjaar' 1972 op het circuit dodelijk verongelukte, aanwezig zijn. Ook zullen 2 kinderen van de in 1965 verongelukte Engelsman John Bacon aanwezig zijn.

Na de onthulling van het monument zal Gerhard Sauer, voorzitter van de Stichting Historische Motorrace Tubbergen, het boek over de historie van de wegraces van Tubbergen presenteren. Sauer is nauw betrokken bij de samenstelling van dit rijk geïllustreerde boek, waarvan de tekst is geschreven door de publicist Ben Siemerink. Het boek is een uitgave van boekwinkel/uitgever Heinink.

Plaats: Tubbergen
Locatie: Industrieterrein Boskamp
Gratis toegang
Reserveren? Nee
Openingstijden: 10:00 tot 18:00

Adverteren?

Wilt u adverteren op intubbergen.nl? Dat kan! Neem contact op met ons op voor de advertentie tarieven!
Klik hier.