Eschrit Koets'n Keerls

eschrit01Tubbergse Eschrit van de Koets'n Keerls.

Zondag 29 juli 2012 staat Tubbergen en omstreken opnieuw in het teken staan van paarden en rijtuigen.


Met grote steun van de Gemeente Tubbergen en Trivium Meulenbelt-Zorg staat Tubbergen die dag weer bol van paarden en ratelende rijtuigwielen van leden van de Twentse rijtuig- en arresleevereniging de Koets'nKeerls en haar zusterverenigingen.
Er zijn veel verschillende vervoersmiddelen die door de adel en de landman gebruikt werden te zien. Onder andere vervoersmiddelen om mee op bezoek te gaan, ter kerke te rijden, om mee te gaan trouwen, ter markt te gaan of ten doop. Uiteraard was de uitvoering vaak afhankelijk van de welstand van de eigenaar en hing het ten nauwste samen met wat de streek aan voertuigen bood. In november 1969 werden de Koets'n Keerls opgericht en in de jaren zeventig kwamen er in Nederland heel wat rijtuigverenigingen bij, maar met gepaste trots mogen we stellen dat de Koets'n Keerls uitgegroeid is tot één van de grootste verenigingen van Nederland.

De Esch-rit op zondag 29 juli telt ook dit jaar mee voor het Nationaal Kampioenschap van de N.V.T.G. (Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij) die dit jaar op zaterdag 8 september in Hardenberg verreden wordt.


eschrit02

De organisatie verwacht dat in Tubbergen wederom ruim vijftig antieke rijtuigen verschijnen. Het vertrek is om 10.00 uur vanaf de Sportlaan bij TMZ in Tubbergen. De route leidt dit keer richting Fleringen/Albergen met een Sherrystop bij de familie Lenferink tegenover Café de Oale Kroesch in Fleringen en de middagstop bij Zalencentrum Morshuis in het centrum van Albergen.

De rit wordt om 14.30 uur afgesloten met een defilé in het centrum van Tubbergen vóór het gemeentehuis met explicatie van de alom bekende Erik Eshuis.

Adverteren?

Wilt u adverteren op intubbergen.nl? Dat kan! Neem contact op met ons op voor de advertentie tarieven!
Klik hier.