Voorstelling Rop Janze

rop-janze

In het kader van Nederland Leest 2012 (1 t/m 30 november), met centraal het roman 'De donkere kamer van Damokles' van W.F. Hermans, is er gelegenheid om nog meer met dit bijzondere boek kennis te maken door naar de voorstelling te gaan die cabaretier Rop Janze speelt op donderdag 8 november om 20.15 uur in 't Oale Roadhoes te Tubbergen met als titel 'Heel Nederland leest De Donkere Kamer'.

In de voorstelling 'Heel Nederland leest De Donkere Kamer' staat de beklemmende roman "De donkere kamer van Damokles" van W.F. Hermans in de schijnwerpers. Een cabaretvoorstelling over angst en heldendom, verraad en verzet, waarheid en bedrog. Rop Janse (Poëzie Jukebox / v/h Comedytrain) weet op een boeiende en speelse manier de belangrijkste thema's uit dit boek omhoog te halen: angst, dreiging, verraad en de vraag of je een andere sterveling echt kunt doorgronden. Hij vertaalt de belangrijkste thema's van het boek naar deze tijd. Wat houdt heldendom anno 2012 in? Hoe vreedzaam is onze huidige samenleving met grote monden en korte lontjes?

'Heel Nederland leest De Donkere Kamer' is een voorstelling over waarheid en leugens, oprechtheid en onechtheid, vertrouwen en zelfbedrog, donkere kamers en lichtvoetigheid, haarverf en mislukte foto's. Hoe goed kennen we onze partners of kinderen eigenlijk? En onszelf?

Dat taalkunstenaar Rop Janze zijn publiek niet alleen ontroert maar ook om serieuze onderwerpen kan laten lachen, bewees hij met zijn eerder programma's. Ook 'Heel Nederland leest De Donkere Kamer' is een afwisselende mix van humor en ontroering, liedjes en poëzie, interactie en conferences. Zie ook: www.ropjanze.nl.
Een speciale Nederland Leest-voorstelling en van harte aanbevolen voor iedereen. Toegangskaarten: € 5,- voor leden van Stichting Bibliotheken Tubbergen en € 7,- voor niet leden.

Donderdag 8 november 't Oale Roadhoes
Aanvang: 20.15 uur

Kosten: € 5,00 voor leden van Stichting Bibliotheken Tubbergen en € 7,00 voor niet leden.
Kaartverkoop via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Bibliotheek Tubbergen

Adverteren?

Wilt u adverteren op intubbergen.nl? Dat kan! Neem contact op met ons op voor de advertentie tarieven!
Klik hier.